Уручени хуманитарни пакети Ромима

Представници Градске управе и Канцеларије за ромска питања уручили су 50-так од укупно 250 хигијенских пакета хуманитарне помоћи.

Пакете је обезбедила немачка организација ГИЗ у оквиру прјекта „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“.

Пројекат „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“  има за циљ да смањи сиромаштво најугроженијих ромских породица које живе у субстандардним насељима и других маргинализованих група у Србији, током и после кризе изазване пандемијом корона вируса, кроз пружање адекватне и ефикасне подршке.

Канцеларија за ромска питања и представници Градске управе, помогли су конкетно.

Канцеларија за ромска питања у Крагујевцу се труди да на свим нивоима помогне Ромској популацији.

Нарочито породицама  које живе на рубу егзистенције.

Унапређење животног стандарда ромске популације и других маргинализованих група у наредном периоду одвијаће се  повећањем  запошљивости, прилагођавањем обука и већим ангажовањем на јавним радовима.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *