Завод за хитну медицинску помоћ обележио 14 годинa самосталног рада

Завод за хитну медицинску помоћ обележио је 14 годинa самосталног рада.

Иако је Завод од прошле године у ингиренцији Републике, односно Министарства здравља, запослени у овој здравственој установи нису заборавили почетке рада пре 38 година и све време подршку локалне самоуправе.

Први пут Завод за хитну медицинску помоћ доделио је Повељу за несебичну подршку граду Крагујевцу коју је примио председник Скупштине Мирослав Петрашиновић.

Пут самосталног рада, Завод за хитну медицинску помоћ почео је 30. јануара 2007. године.

Од пре неколико дана одлучено је да десет здравствених установа у земљи промене име.

Међу њима и две у граду.

Крагујевачки клинички центар убудуће се звати Универзитетски клинички центар Крагујевац, а ново име добија и Завод за хитну медицинску помоћ.

Пре 38 година у сутурену некадашње зграде Уреда, данас Института за јавно здравље почела је са радом Служба хитне помоћи.

Потом је била лоцирана у данашњем Заводу за стоматологију, а онда је град изградио комфорну зграду у којој се данас налазе медицински тимови и возни парк са 44 возила.

Град Крагујевац је све време пратио Завод кроз све сегменте рада. Завод се одужује Повељом.

У присуству гостију представника здрвствених и социјалних установа, додељене су захвалнице.

У име запослених признање је примила Јелена Милановић, затим Младен Бешић директор Републичког завода за здравствено осигурање.

Захвалница је додељена начелнику градске управе за друштвене делатности Николи Рибарићу, чланици Градског већа за здрвствену и социјалну заштиту Гордани Дамњановић.

Локална самоуправа види простор где може и даље да помаже Завод за хитну медицинску помоћ.

Иако је град Крагујевац помогао Заводу кроз све кризне периоде кроз које је пролазио, највећа помоћ коју је град пружао је у најважнијем ресурсу – људима.

Током прошле године тим је обогаћен са 16 нових младих лекара, медицинских техничара и сестара.

Држава им је обезбедила медицинску заштитну опрему, али корона вирус их није поштедео, па су делили судбину и болест са својим суграђанима које су збрињавали на сваком кораку и превозили до клиничког центра.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *