Уручени индекси специјализантима ФМН

Након пролећног конкурса, специјалистичке студије на Факултету медицинских наука уписало је 60 нових специјалиста медицине и стоматологије.

Они ће у наредном периоду, у трајању од три до пет година, у зависности од специјализације за коју су се определили наставу и стручни рад обављати на факултету и његовим наставно-научним базама, пре свега Клиничком центру Крагујевац и Војно-медицинској академији у Београду.

Поздрављајући специјализанте декан Факултета медицинских наука проф. др Владимир Јаковљевић рекао је да су управо студенти специјалистичких студија  стратешко опредељење ове високошколске установе у наредном периоду.

Према његовим речима, студенти специјалистичких студија на Факултету медицинских наука имају све услове за добру и квалитетну специјализацију , од наставе, преко ментора, до установа у којима ће стажирати.

Продекан за специјалистичке и уже специјалистичке студије проф.др Горан Давидовић је подсетио да је, до сада, са Факултета медицинских наука са звањем специјалисте и ужег специјалисте изашло око 600 људи, што је значајан број.

Према његовим речима, у овом циклусу, интересовања су различита по гранама из области медицине, али и фармације и стоматологије.

Факултет медицинских наука два пута годишње уписије лекаре, стоматологе и фармацеуте на специјалистичке студије, уз услов да су добили сагласност Министарства здравља за упис на одређену специјализацију или ужу специјализацију.

Конкурси на Факултету медицинксих наука расписују се у априлу и октобру, а стаж специјализантима почиње 1. јуна или 1. децембра.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *