Ускоро ће и родитељи имати приступ “Електронским дневницима”

Пилот пројекат „Електронски дневник“ почео је да се примењује почетком 2017. године, када је електронска евиденција уведена у 60 школа.

Временом тај број се увећавао тако да је до сада више од 830 основних и средњих школа у Србији папирни дневник заменило електронским.

Већина крагујевачких школа примењује eлектронски дневник, али има оних који тек почињу са припремама и обукама школских координатора.

Електронски дневник омогућава разредним старешинама, наставницима и директорима школе да на брз, једноставан и поуздан начин воде евиденцију о ученицима.

Како би се тај циљ остварио неопходно је опремање школа са одговарајућом информационо телекомуникационом опремом тамо где недостаје, као и похађање обука школских координатора.

У Крагујевцу већина основних и средњих школа увелико ради без папирног дневника, али има и оних који тек почињу увођење eлектронског дневника.

Једна од првих школа у Србији, која је увела да електронским путем родитељи могу да прате оцене и изостанке, је основна школа “Милутин и Драгиња Тодоровић” у Крагујевцу.

То је реализовано 2005. године преко мобилне апликације. Електронски дневник је само надоградња онога што су већ радили.

Наставници и учитељи задовољни су радом са електронским дневницима. Они кажу да су се лако прилагодили овом начину рада.

У наредном периоду предвиђено је да и родитељи добију шифре како би могли да приступе електронском дневнику и виде оцене и изостанке своје деце.

“Родитељски модул“ је израђен и ускоро ће бити спреман за коришћење.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *