Ускоро креће реконструкција зелене пијаце “Центар“ у Крагујевцу

Реконструкција Зелене пијаце у Крагујевцу, чији се почетак очекује наредних дана, коштаће 293 милиона динара, а радови ће бити финансирани из дугорочног кредита ЈКП “Шумадија Крагујевац“.

Поступак јавне набавке је завршен и изабран је најповољнији понуђач.

Наредних дана очекује се потписивање уговора и почетак радова. Једна од најстаријих пијаца на територији града Крагујевца, у самом центру, Зелена пијаца ускоро ће бити реконструисана.

Пројектом је предвиђена и изградња подземне гараже, надстрешнице са павиљонима, али и реновирање постојећег објекта, уређење платоа и сређивање парковских површина.

Реконструкција ће се радити у три фазе.

Рок за завршетак радова је 210 радних дана, од почетка извођења радова.

Завршен је поступак јавне набавке и изабран је најповољнији понуђач за реконструкцију Зелене пијаце “Центар“.

Наредних дана очекује се потписивање уговора, па Зелена пијаца “Центар“ неће бити отворена до завршетка радова.

Реконструкција Зелене пијаце у Крагујевцу коштаће 293 милиона динара, а радови ће бити финансирани из дугорочног кредита ЈКП “Шумадија Крагујевац“.

Крагујевац има девет пијачних објеката. Зелена пијаца “Центар“ саграђена је 1929. године и заузима најрепрезетативнији простор у склопу Милошевог венца.

Према најавама, након реконструкције, у овом простору биће организовани и нови садржаји, који ће одговарати објекту који је под заштитом државе.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Ускоро креће реконструкција зелене пијаце “Центар“ у Крагујевцу”

  1. Bilo bi poželjno da se ovaj projekat ,bar neko kraće vreme izlozi da bi građeni mogli da se upoznsju i da daju svoje primedbe .smatran m da bi uvođenje pokretnih motornih tezgi kakav je slučaj kog većine italijanskih pijaca,trebalo razmotriti jer se većina njihovih pijaca po podne pretvaraju u šetališta. Inče po prestanku rada pojačati voze svoje tezge u privatne magacine koji se nalazepo u okolnim ulicama.prostor se opere i očisti kod velikih pijaca za oko sat vremena i postaje gradski trg a neko gradska saobracajnica. Kako se sva robo odnese u magacin , po podne nema nikakvih mirisa trg delije veoma uredno. U Torinu su tako organizovane, bar kad sam tamo boravio nekoliko godina, sve pijace i da pomenem dve najveće Porta palazo i u Via Saluzo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.