Услуге Центра „Књегиња Љубица“ годишње користи 500 угрожених Крагујевчана

Центар за развој услуга социјалне заштите „Књегиња Љубица“ годишње пружи услуге из области социјалне заштите за око 500 корисника, речено је на свечаности поводом обележавања осам година успешног рада ове установе социјалне заштите.

Том приликом је представљен и нови број часописа „Саветовалиште“ који је тематски посвећен обележавању 30 година од усвајања Конвенције о правима детета.

Центар „Кнегиња Љубица“ грађанима нуди седам различитих услуга из области социјалне заштите.

У њеном саставу функционишу Прихватилиште за децу и младе, Прихватилиште жртава породичног насиља, Дневни боравак за децу са проблемима у понашању, Дневни боравак за децу из породица у ризику, Саветовалиште за брак и породицу, Помоћ и нега у кући, као и Боравак за старије особе.

На годишњем нивоу, у просеку, њихове услуге користи око 500 грађана. У Центру тврде да број корисника зависи од расположивих капацитета и најављују проширење.

Приликом обележавања годишњице постојања, гостима је презентовано и ново изадње часописа „Саветовалиште“. У 21. броју као аутори се појављују многобројни сарадници Центра из области образовања и здравства.

За присутне је приређена и пригодна представа припрепљена у оквиру програмских активности у којој су учествовала деца из Дневног боравка са проблемима у понашану и деца из породица у ризику.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *