Успешна година за крагујевачку привреду

За крагујевачку привреду 2022. година је била изузетно успешна.

Остварен је значајан спољнотрговински суфицит, повећан је број запослених , а инвестициону атрактивност Крагујевца потврдила је одлука појединих инвеститора да реинвестирају.

Крагујевац је последњих година захваљујући бројним параметрима, попут повољне инвестиционе климе и спољнотрговинског суфицита, препознат као значајан центар Југоисточне Европе.

Привредном развоју града у значајној мери доприносе компаније које овде послују, а евидентно је и смањење стопе незапослености.

Информационо-комуникационе технологије и металски сектор представљају окосницу локалног економског развоја града Крагујевца у наредном периоду.

Град Крагујевац издваја значајна средства за унапређење привредног и инвестиционог амбијента и учествује у суфинансирању и спровођењу активних мера политике запошљавања. Приоритет за ову годину је опремање нових индустријских зона .

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.