Усвојен буџет општине Кнић за 2018. годину

Одборници Скупштине општине усвојили су на данашњој седници Одлуку о буџету oпштине Кнић за 2018.годину. Образлажући буџет, који за наредну годину износи 543,5 милиона динара, председник општине Кнић Зоран Ђоровић и његова помоћница Гордана Јелесијевић су нагласили да је реално планиран и да је инвестционог карактера о чему сведочи чињеница да је само за развој путне инфраструктуре планирана трећина буџета.

На седници је, између осталог, усвојен Пограм одржавања општинских и некатегорисаних путева, јавне расвете и других комуналних и јавних објеката у 2018. години у општини Кнић, Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Кнић за наредну годину као и Програм пословања ЈКП „Комуналац“ Кнић.

Одборници су усвојили и Одлуке о изменама и допунама Одлуке о локалним комуналним таксама, о накнади за заштиту и унапређење животне средине општине Кнић, о прибављању пословног простора у јавну својину општине Кнић, непосредном погодбом и Одлуку о четвртој измени Одлуке о образовању Општинског штаба за ванредне ситуације на територији општине Кнић.

Усвојен је и Извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације за годину на измаку као и План рада Општинског штаба за ванредне ситуације на територији општине Кнић за наредну годину.

На дневном реду 18. седнице Скупштине општине Кнић усвојен је предлог Кадровског плана Општинске управе општине Кнић за 2018. годину.

После Одлуке о измени Одлуке о оснивању установе „Центар за културу, туризам и спорт – Кнић“, одборници су усвојили и Одлуку о оснивању Туристичке организације општине Кнић, а вршилац дужности директора установе у наредном периоду биће Бојан Илић из Крагујевца.

Одборници Скупштине општине усвојили су Решење о престанку мандата директора Дома здравља „Даница и Коста Шамановић“ из Кнића, др Љиље Илић, због поднете оставке, а потом је на место вршиоца дужности директора ове здравствене установе изабрана др Гордана Милић из Балосава.

На седници је усвојено и низ одлука о образовању посебних и сталних радних тела као и одлука о разрешењу и постављењу док је крај седнице био резервисан за одборничка питања и иницијативе.

Извор: knic.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *