Денино брдо – локација за државну станоградњу

У циљу реализације програма изградње станова по повлашћеним условима, из пројекта државне станоградње за припаднике снага безбедности Градско веће на седници одржаној 22. децембра утврдило је предлог одлуке о изради Плана детаљне регулације “Денино брдо, потез између улица Божидара Масларића и Белодримске“ и упутило одборницима Скупштине града на разматрање и одлучивање.

Оквирна површина износи око 20,5 хектара, а граница плана је дефинисана улицама Владимира Роловића, Белодримском, Шестог пука, Симе Марковића, парцелом бр. 3302 (пут), улицом Божидара Масларића, Франша Депереа и Цветном улицом.

Градско веће дало је сагласност на закључење Уговора о сарадњи између Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије и града Крагујевца на реализацији помоћи за побољшање услова становања интерно расељених лица.

Помоћ подразумева куповину сеоских кућа са окућницом и набавку грађевинског материјала намењеног за поправку или адаптацију тих кућа.

Иначе, одлуком комесара, након јавног позива граду Крагујевцу је за те намене додељено 3,7 милиона динара.

Пред одборницима Скупштине града наћи ће се и предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о радном времену у угоститељским, трговинским и занатским објектима ради усклађивања са одредбама Закона о прекршајима којим је предвиђено да се одлукама градског парламента прописују новчане казне у фиксном износу.

Уколико правно лице не утврди почетак и завршетак радног времена или ако се не придржава радног времена предвиђена је казна у износу од 60 000 динара.

Казна за правно лице, ако радом у објекту узнемирава грађане који станују у непосредној близини, ремети кућни, комунални и јавни ред и мир износи 150 000 динара.

Градско веће утврдило је предлоге одлука о програму пословања јавно комуналних предузећа Градска гробља и Градске тржнице за 2018. годину као и предлог одлуке о покретању поступка ликвидације ЈП Градска стамбена агенција, с обзиром на то да су се стекли законом прописани услови.

Одобрена су и средства субвенција – буџетске помоћи за текућу ликвидност ЈП Предузећу за изградњу града у укупном износу од 8,5 милиона динара и Центру за стрна жита од 2,6 милиона динара.

Извор: kragujevac.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *