Усвојен годишњи план активности Савета за младе

Доношење Пословника о раду и расправљање о задацима и начину рада, биле су теме седница локалног Савета за младе.

Циљ састанка био је и да се размотре могућности за унапређење положаја младих у Крагујевцу.

Своје предлоге годишњег плана рада млади могу да доставе електронском поштом, како би се на наредној седници припремио план рада за период од годину дана.

Чланови Савета за младе града Крагујевца су, на основу истраживања потреба младих, доставили предлоге за реализацију програма и манифестација који би у овој години могли да се реализују.

Округли сто на коме би се разговарало о проблемима запошљавања младих, који би због пандемије корона вируса био организован онлајн, акција пролећног уређења града, Ускршњи базар, манифестације које би биле организоване поводом Међународног дана младих, само су неки од предложених програма које би крагујевачка омладина могла да организује у сарадњи са градским Саветом за младе.

У Крагујевцу има око 30 хиљада младих људи. Како би се радно ангажовали и изразили своју креативност, многи од њих покренули су пројекте који су у фази реализације.

Промоција успешних студената, мапирање и видљивост НЕТ младих у Крагујевцу, такође су неки од преложених годишњих програма које би могао да реализује Савет за младе.

Чланови Савета учествоваће и у изради Локалног акционог плана за младе града Крагујевца, коме ће предходити истраживање о потребама младих.

Резултати истраживања биће достављени Канцеларији за младе.

Млади Крагујевца планирају и унапређење сарадње са Универзитетом у Крагујевцу, у заједничкој промоцији уписа на факултете.

Савет за младе планира и да, уз подршку предузећа Србија шуме, ради на уређењу и озелењавању школских и дворишта у оквиру вртића.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *