Усвојен Предлог ПДР-а Индустријске зоне Самар у КО Корман

На седници Скупштине града Крагујевца, сазваној по хитном поступку на захтев једне трећине одборника градског парламента,   усвојен је Предлог Плана детаљне регулације Индустријске зоне Самар у катастарској општини Корман.

Израда ПДР-а била је неопходна како би се обезбедио плански основ за трансформацију овог подручја у индустријску зону.

Планом детаљне регулације Индустријске зоне Самар у катастарској општини Корман обухваћена је површина од 8,5 хектара.

ПДР је израђен на основу Просторног плана града Крагујевца, којим је планско подручје обележено као површински коп – каменолом Самар, на коме је у међувремену окончана експлоатација минералних сировина.

Тиме је створена могућност за пренамену земљишта у циљу развијања мањих производних капацитета у новим привредним зонама.

Ово подручје биће трансформисано у мању индустријску зону површине око 7,3 хектара.

У циљу формирања најприхватљивијег начина даљег коришћења земљишта биће неопходно извршити техничку и биолошку рекултивацију терена који је деградиран претходном наменом.

С обзиром на то да се у близини планског подручја налази археолошки локалитет Самар, на коме су регистровани остаци из бронзаног доба, за извођење свих земљаних радова биће обавезно присуство представника надлежних установа за заштиту културних добара.

Израду ПДР-а, како је речено, пратила је и стратешка процена утицаја планских решења на животну средину.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *