Усвојен Предлог плана детаљне регулације „Северна обилазница града Крагујевца“

Одборници локалног парламента су на данашњој седници усвојили Предлог плана детаљне регулације „Северна обилазница града Крагујевца“.

Изградњом ове саобраћајнице, како је образложено, теретни саобраћај биће измештен из центраног градског језгра, што ће у значајној мери допринети очувању животне средине и бољем квалитету ваздуха.

Дуж Северне обилазнице планирано је отварање и опремање нових радних зона, у циљу стварања услова за долазак нових инвеститора и привредног развоја града.

Реч је о капиталном пројекту од националног значаја који ће, између осталог, унапредити инвестициону и туристичку атрактивност Крагујевца.

На 26. редовној седници прихваћен је предлог Генералног урбанистичког плана Крагујевац 2030 и предлог Плана детаљне регулације Радна зона Цветојевац уз Северну обилазницу.

Усвојени су финансијски извештаји предузећа чији је оснивач Град и програми о изменама и допунама годишњих програма пословања за 2023. годину.

Одборници су прихватили и предлог одлуке о проширењу Слободне зоне Шумадија, која ће добити део за моторна возила.

Дата је сагласност и на предлог одлуке о методу и моделу приватизације Привредног друштва Радио телевизија Крагујевац доо.

Расправа се водила и око предлога одлуке о покретању поступка реализације пројекта јавно-приватног партнерства без елемената концесије за реконструкцију зграде Стара чаурница у оквиру просторнокултурно-историјске целине Војно-техничког завода.

Планира се обнова два посебна дела зграде по највишим стандардима, уз очување њеног аутентичног карактера, стоји између осталог у одлуци.

Одборници су прихватили и Предлог одлуке о потврђивању мандата Небојши Симићу, одборнику из редова Социјалистичке партије Србије, с обзиром на то да је одборница проф. др Славица Ђукић Дејановић на претходној седници градског парламента поднела оставку након избора за министарку просвете.

Ово је, иначе била најдужа седница градског парламента у овом сазиву – на дневном реду је било чак 29 тачака и трајала је више од девет сати.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *