Усвојен ребаланс буџета

Са 47 гласова “за”, одборници Скупштине града усвојили су ребаланс буџета за 2019. годину.

Ребалансом ће првобитни буџет бити увећан за милијарду и по динара и износиће 8 милијарди 730 милиона динара.

Према речима предлагача, 240 милиона динара плнирано је за изградњу Оперативно техничког центра ЈКП “Водовод и канализација” и 120 милиона динара за Завод за здравствену заштиту радника “Застава”.

Иста сума додатно ће бити издвојена за комунално одржавање.

Представници опозиције, који су учествовали у данашњем заседању, критиковали су предложени ребаланс наводећи, да нема инвестиција, трансформације јавног сектора и приказа реалног живота грађана.

Одговарајући на замерке опозиције, градоначелник Радомир Николић рекао је, да је постигнута финансијска консолидација у јавним градским финансијама, а да се потпуни опоравак градских финансија очекује у периоду мањем од десет година, како је било очекивано доласком на власт.

Николић је додао да су комунална предузећа опорављена и у овом тренутке не користе субвенције, изузев Градске агенције за саобраћај и Нискоградње.

Градоначелник Крагујевца је потврдио да једну трећину буџетских расхода чине зараде, али је подсетио да је број запослених у локалној администрацији смањен за више од хиљаду запослених.

Одборници Скупштине града усвојили су Измене плана детаљне регулације дела центра града и Предлог одлуке о одређивању назива улица “Мајора Светомира Трифуновића”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *