Утврђен предлог кандидата за Ђурђевданску награду

Градско веће утврдило је предлог одлуке о додели Годишње награде града Крагујевца – Ђурђевданске награде за 2020.  годину и упутило Скупштини града на разматрање и одлучивање.

У области уметности за Ђурђевданску награду предложено је Удружење грађана „Опера Нова Крагујевац“ за премијерно извођење оперске представе „Орфеј и Еуридика“.

Проф. др Маја Анђелковић предложена је за награду у области науке за објављена два тројезична монографска дела – превод са српскословенског дела Светог Саве „Житије Светог Симеона“ и пропратне текстове.

У области медицине предлог је да се Ђурђевданска награда додели др Бори Евтову, постхумно, за допринос који је дао медицини, посебно у борби против заразне болести COVID 19.

Илија Витошевић, Петар Михајловић и Митар Арсовић предложени су за Ђурђевданску нагараду у области образовања, за резултате које су ови ученици постигли на такмичењу из географије – 06. Европској географској олимпијади.

У области спорта за Ђурђевданску награду предложен је Горан Илић за успехе на бодибилдинг такмичењима – освојеним првим местима на Балканском купу и „Дајмонд купу“, као и трећем месту на Светском првенству.

У области хуманитарног карактера предложени су Дом здравља Крагујевац и запослени у Дому здравља Крагујевац за отварање прве COVID 19 амбуланте у Србији и Игор Јанковић за испољену храброст и пожртвованост приликом спашавања учесника саобраћајне несреће.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *