Пакети помоћи породици Уламовић

У предходном периоду екипе Радио телевизије Крагујевац  обишле су неколико домаћинстава на селу у којима живе старији и социјално угрожени и уручиле им пакете помоћи.

Циљ кампање наше медијске куће је да помогнемо, укажемо на тежак материјални положај појединих суграђана и мотивишемо Крагујевчане на солидарност са онима којима је потребна помоћ.

Пакете који садрже основне животне намирнице недавно смо уручили вишечланој породица Уламовић која живи у насељу Аеродом.

Пакети који садрже бројне животне намирнице, сухомеснате производе, уље, шећер, брашно, тестенине, пасуљ, џем, али и слаткише којима се највише радују најмлађи стигли су посредством Телевизије Крагујевац и у породицу Уламовић.

Ратко и Јасмина дошли су у Крагујевац са Косова и Метохије, а као корисници услуга социјалне заштите, најпре су становали у колективном центру.

Имајући у виду да имају петоро деце, најстарије има 16 година а најмлађе 6, добили су стан који је намењен социјално угорженим породицама и сада живе у насељу Аеродом.

Глава породице, Ратко Уламовић, онколошки је пацијент, а пре оболевања од канцера плућа радио је као грађевински радник.

Хуманитарна помоћ РТК највише је  обрадовала најмлађе.

Породица живи са скромним матерјалним средствима, па је свака врста помоћи добродошла.

Породица Уламовић добија оброке из народне кухиње Црвеног крста.

Свакодневно имају по два килограма хлеба и куване оброке.

Иако примају социјалну помоћ од око 20 хиљада динара и дечји додатак који износи нешто више од 9 хиљада динара седмочлана породица живи скромно.

Велики део месечних прихода троше на куповину лекова и витамина, па им је свака помоћ добродошла, нарочито храна и новац, каже Јасмина Уламовић.

Наша медијска кућа ће у наредном периоду организовати посету сиромашним породицама или појединцима којима ће уручити пакете помоћи.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

       

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *