Вакцинисани Роми у насељу Лицика

У циљу бржег и ефикаснијег процеса омасовљења имунизације, у насељу Лицика вакцинисани су припадници ромске националности.

По препоруци градског Штаба за ванредне ситуације, у организацији Канцеларије за ромска питања и Дома здравља, за прву дозу вакцине пријавило се четрдесетак Рома.

У циљу имунизације становништва и постизања колективног имунитета, град Крагујевац је у сарадњи са службом Дома здравља организовао екипе за вакцинисање на терену.

По препоруци градског Штаба за ванредне ситуације, а у организацији Канцеларије за ромска питања и Дома здравља у ромском насељу Лицика организована је вакцинација, првом дозом кинеске вакцине Синофарм.

Чињеница је људи обољевају и да су клиничке слике све теже. Уколико желимо да изађемо из ванредне ситуације и пандемије Ковида потребно је да се што више становништва вакцинише и ревакцинише.

Према речима координаторке за примену противепидемијских мера, Гордане Дамњановић, са Института Батут упућен је позив свим институтима јавног здравља да се, у циљу омасовљења, у наредне две недеље спроведе имунизација и без пријављивања становништва.

Циљне групе које се позивају су становници руралних подручја, информатички неопремљено становништво а нарочито млади који чине велики део наше популације, а који се до сада нису вакцинисали.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *