Вакцинисано око 40 Рома

Кампања масовне имунизације настављена је у насељу Лицика. Ревакцинисано је око 40 Рома, док је око 30 примило прву дозу кинеске вакцине.

Због слабог одзива Друштво Рома Крагујевца најавило је је да ће се укључити у кампању како би се значај вакцинацције приближио припадницима ромске националности.

Око 40 Рома, који су се вакцинисали пре три седмице, примило је другу дозу вакцине Синофарм.

Поред њих, вакцинисано је још 30 припадника ромске националности првом дозом кинеске вакцине.

У насељу Лицика, у око 150 домаћинстава, живи скоро хиљаду припадника ромске националности.

Забележено је неколико случајева заражавања коронавирусом.

Град Крагујевац наставља кампању масовне имунизације становништва ради постизања колективног имунитета.

У сарадњи са Канцеларијом за ромска питања, локална самоуправа покушава да припадницима ромске националности укаже на значај вакцинације како би се спречила тежа клиничка слика у случају инфекције коронавирусом.

У циљу имунизације ромског становништва, град Крагујевац је у сарадњи са Домом здравља, организовао екипе за вакцинисање на терену.

Сви заинтересовани Роми могу се вакцинисати и без заказивања и доласка лекарских тимова на неком од вакциналних пунктова у граду.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *