Вашар у Книћу

Традиционалан Илинденски вашар који се обележава у општини Кнић и ове године окупља велки број посетилаца.

Манифестација је прилика за добру забаву. Разноврсна гастрономска понуда, куповина ситница и музички програм део су вашарског садржаја.

За најмлађе посетиоце изведена је представа “Заљуби се Цица у принца” београдског позоришта за децу.

У вечерњим сатима, Трио поп арт извешће популарне мелодије. Вашар у Книћу од ове године одржава се на новој локацији, односно измештен је са магистралног пута, због безбедности посетилаца и излагача, али и да би се саобраћај ка Мрчајевцима и Чачку одвијао несметано.

На вашар у Кнић долазе поклоници доброг провода и дружења, сладокусци али и они који поштују традиционалне вредности.

На тезгама у новом простору који је за ову прилику обезбедила локалана самоуправа смештени су продавци вашарских ђаконија.

Очекују добру продају јер они који долазе у Кнић на вашар купиће бар неку ситницу.

У понуди је роба која се углавном продаје на вашарима, грнчарија, народна радиност, шарене бонбоне, лицидерска срца, производи од вуне и дрвета.

Црква Светог пророка Илије слави Илинден. Становници Кнића и околних села посећују у великом броју ову светињу сваке године на овај празник али и на Преображење Господње када се у Книћу поново организује вашар.

Локална самоуправа се потрудила да све буде спремно за забавну манифестацију. Трговци су измештени са магистралног пута како би се саобраћај ка Мрчајевцима и Чачку одвијао несметано. Грађане је обрадовало и отварање још једне поштанске експозитуре.

На вашар у Кнић долазе и многи Крагујевчани који су и ове године уживали у бројним вашарским садржајима.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *