„Вече отвореног срца“ у Савезу слепих Србије

Окружна организација Савеза слепих Србије у Крагујевцу приредила је „Вече отвореног срца“, за све своје чланове и пријатеље.

На песничкој вечери читала се поезија, говориле су се беседе и промовисале песме које је, инспирисана пријатељима из организације, писала чланица удружења Христина Момчиловић, која ће ускоро објавити и своју прву књигу поезије.

Када се затворе очи и говори се из срца на папиру се исписују најлепше речи.

„Вече отовреног срца“ у организацији Савеза слепих и слабовидих у Крагујевцу, окупило је чланове удружења и њихове пријатеље, који су се дружили уз музику, песму и читање дивних стихова поезије, које је написала Христина Момчиловић.

Христина је до сада написала 53 песме.

На песничкој вечери прочитане су 22, које су инспирисане причама из свакодневног живота чланова Савеза слепих у Крагујевцу.

Манифестацијом вече поезије започете су активности у области културе Савеза за ову гоидину.

У крагујевачком Савезу слепих има много чланова који су изузетно успешни у различитим активностима.

Међу њима је и Миле Бјелановић који је у октобру освојио бронзану медаљу на Шаховској олимпијади за слепе и слабовиде на Родосу.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *