Вече усне хармонике у „Абрашевићу“

У Центру за неговање традиционалне културе „Абрашевић“ у Крагујевцу, оганизовано је вече усне хармонике са Зораном Јаковљевићем.

На концерту су се могле чути мелодије заборављених песама у аранжману прилагођеном  инструменту усне хармонике.

Крагујевчани ће концерт моћи да погледају он лајн, на јутјуб каналу Абрашевића.

Усна хармоника је инструмент који је познат по блуз музици.

Звук и мелодије на овом инструменту звуче другачије јер су тонови који испушта усна хармоника несвакидашњег и препознатљивог звука.

Са циљем да крагујевачку публику упознају са овим инструментом, Центар за неговање традиционалне културе „Абрашевић“, организовао је вече усне хармонике са Зораном Јаковљевићем.

Вече је осмишљено као интервју са овим музичарем и освртом на његову биографију, који је у паузама причања свирао познате мелодије српске музике.

Иначе, сви концерти и програми Центра за неговање традиционалне културе „ Абрашевић“,  могу се погледати он лајн на њиховом јутјуб каналу.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *