Већи приход од расхода

Градско веће разматрало је и усвојило извештај о извршењу буџета града Крагујевца у периоду од 1. јануара до 30. септембра текуће године. 

У том периоду остварени приходи и примања буџета града износе три милијарде 566 милиона динара, што је 52 посто од шест милијарди 850 милиона динара, колико је планирано Одлуком о буџету града Крагујевца за 2017. годину.

Расходи и издаци буџета града Крагујевца од јануара до спетембра извршени су у износу од три милијарде 537 милиона динара, што представља извршење годишњег плана од 51,65 посто.

Највеће учешће у оствареним приходима и примањима од текућих прихода имају приходи од пореза (порез на зараде, порез на имовину и остали порески приходи) са учешћем од 78 посто,  Чланови Градског већа прихватили су иницијативу Месне заједнице „Мале Пчелице“ за прибављање непокретности у јавну својину ради проширења гробља.

У захтеву житељи су указали на хитност поступања с обзиром на то да наведеном гробљу гравитира 30 000 грађана из месних заједница Мале Пчелице, Станово и Ново насеље, а да су на постојећем гробљу на располагању још само три двогробна места.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *