Велики одзив давалаца крви у „Библиотеци код Милутина

Заједничка акција угоститељског објекта „Библиотека код Милутина“ и Завода за трансфузију крви крагујевачког Клиничког центра организована је већ пети пут.

Ово је једна од најмасовнијих хуманитарних акција у Србији, а њен иницијатор је глумац Петар Божовић.

Хуманитарној петој по реду акцији добровољног давања крви, коју је, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви КЦ у Крагујевцу организовао угоститељски објекат „Библиотека код Милутина“, одазвао се велики број појединаца и чланова колектива, међу којима су припадници Жандармерије и Војске Србије, чланови Војног синдиката Србије, приватници и грађани.

Овој хуманитарној акцији прикључио се велики број грађана, захваљујући којима ће се увећати резерве у Заводу за трансфузију крви Клиничког центра Крагујевац.

Традиционално, ловци су припремили гулаш, риболовци рибљу чорбу, а и овогодишње окупљање није прошло без вола на ражњу.

Временом ова хуманитарна акција је прерасла у једну од најмасовнијих у Србији, коју су подржали Влада Републике Србије, Скупштина града Крагујевца, Ловачки савез Србије.

Њен иницијатор и промотер је глумац Петар Божовић, а један од пријатеља акције је и легендарни кошаркаш Дејан Томашевић.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Велики одзив давалаца крви у „Библиотеци код Милутина”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *