Велико интересовање за пензионерске картице

Пријава за пензионерске картице почела је данас, а најстарији ће за њих моћи да се пријаве на сајту Фонда за пензијско и инвалидско осигурање или у филијалама Фонда.

Картице ће најстаријима омогућити попусте при куповини и плаћању услуга, а како је раније најављено, њихово коришћење почеће од октобра.

Велике гужве на шалетрима крагујевачке филијале ПИО фонда обележиле су први дан пријављивања најстаријих суграђана за пензионерске картице.

Најаве да ће са њима имати поједине олакшице и попусте свакако им значе.

Републички фонд ПИО обезбеђује могућности добијања Пензионерских картица нове генерације, које ће осим доказивања статуса пензионера, што је омогућавала и претходна, бити коришћене за нове погодности и значајно ће утицати на побољшање материјалног статуса пензионера и корисника осталих права из пензијског и инвалидског осигурања.

Захтев за картице пензионери могу поднети у филијали Фонда где ће им запослени помоћи и за њих попунити електронски захтев.

Да би се избегле беспотребне гужве електронски захтев на сајту Фонда ПИО уместо њих могу поднети и њихови чланови породице, рођаци или пријатељи.

Пријава за пензионерску картицу је веома лака. Потребна је само лична карта, а читава процедура траје до два минута.

Картице ће се издавати сукцесивно, како буду израђиване, како би до 1. октобра сви корисници пензија који се пријаве имали своје пензионерске картице.

Истовремено, отворен је и позив за друштвено одговорне компаније да се укључе у акцију.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *