Ветерани органа безбедности и војне полиције Србије презентовали свој рад

Чланови Удружења ветерана органа безбедности и војне полиције Србије, одржали су састанак у просторијама Регионалног центра Министарства одбране у Крагујевцу и презентовали свој рад у протеклој години.

Овом приликом најављене су и активности за наредни период.

Приоритет  је материјална подршка ветеранима, њиховим породицама и породицама погинулих бораца.

Циљ удружења које окупља ветеране Органа безбедности и Војне полиције је неговање слободарских традиција српског народа и одавање почасти и поштовања припадницима органа безбедности и војне полиције који су дали своје животе за слободу и част отаџбине.

После годину и по дана рада и окупљених 300 чланова широм Србије, резултати се огледају у бројним иницијативама око материјалне помоћи ветеранима, њиховим породицама, нарочито породицама погинулих бораца, али и залагању за подизање спомен обележја.

У рад Удружења активно су се укључили и многи чланови породица погинулих бораца, а један од приоритета Удружења је непрекидна комуникација са њима и сагледавање материјалног стања ветерана и решавање њихових проблема.

Подршку су пружиле локалне самоуправе, бивши и садашњи припадници Војнобезбедносне агенције, Војне полиције, институције Републике Србије, остала борачка удружења.

На иницијативу Удружења органа безбедности и војне полиције, после Ниша и у Крагујевцу једна улица понеће име по мајору Владану Микићевићу који је погинуо 1998. године на Косову, а сахрањен је у Крагујевцу.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *