Велико интересовање за превентивне прегледе у УКЦ Крагујевац и Дому здравља

У више од 160 здравствених установа широм Србије данас је настављена акција превентивних прегледа, коју спроводи ресорно министарство, у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге у сопственом здрављу.

Прилику да провере своје здравствено стање, у оквиру акције која је организована у крагујевачком Дому здравља и Универзитетском клиничком центру, имали су и наши суграђани.

О добром одзиву сведочи податак да је у прва три сата акције у обе здравствене установе за прегледе пријављено по 130 пацијената.

Акција превентивних прегледа наишла је на добар одзив грађана који су данас, у великом броју, дошли у Универзитетски клинички центар Крагујевац како би проверили своје здравствено стање.

Циљ акције је рана дијагностика и указивање на значај превениције као најефикаснијег начина бриге о здрављу.

У акцији је учествовао и крагујевачки Дом здравља. У Специјалистичко-консултативној служби, у згради АТД-а, обављани су превентивни кардиоваскуларни прегледи.

Данашњим прегледима у више од 160 здравствених установа у Србији, у организацији Министарства здравља, настављена је акција која је успешно реализована пре пандемије корона вируса, а у оквиру које је за више од 20 дана, прегледано близу пола милиона људи.

Посебан значај акције огледа се у томе што је неколико хиљада грађана упућено на даљу дијагностику и хитно болничко збрињавање.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *