Више посла у Хитној помоћи

Први снежни талас и ниске температуре условили су клизавве коловозе и тротоаре.

Ипак, ортопеди крагујевачког Клиничког центра кажу да ових дана нису имали већи број пацијната са преломима, услед лошег времена.

Са друге стране, већи обим посла, чак за трећину, бележе лекари Завода за хитну медицинску помоћ.

У зимским месецима, услед ниских температура и снежних падавина, највише се, по правилу, јављају пацијенати због повреда приликом оклизнућа на залеђеним површинама.

Надлежни у Заводу за хитну медицинску помоћ кажу да је повећан обим посла за чак 30 одсто, а да, углавном, поред пацијената са повредама, зову грађани који имају тегобе услед хроничних болести.

Клиника за ортопедију Клиничког центра у Крагујевцу, протеклих дана није имала већи број интервенција, што је доказ да су Крагујевчани почели да воде рачуна и по лошем времену не излазе, ако не морају.

У овом периоду посебно се апелује на старију популацију да не излази у куповину или шетњу у раним јутарњим и вечерњим сатима.

Такође се саветује хроничним болесницима да редовно узимају терапију и да се адекватно хране и облаче.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *