Високе цене свих врста огрева ове године

За огрев током зиме, из кућног буџета, грађани ће ове године морати да издвоје више новца него раније.

На крагујевачким стовариштима, за кубни метар дрва треба издвојити до 6.500 динара, тона пелета је до 26 хиљада динара, док се цене угља крећу измећу 8 и 18 хиљада динара по тони.

Због све већих гужви, на испоруку купљеног огрева чека се и до 10 дана.

Ако сте набавку огрева оставили за крај лета, то ће вас, у просеку, коштати три хиљаде динара више по тони деривата који купујете.

Тона пелета у априлу и мају ове године коштала је 23 хиљаде динара, док је цена знатно скочила последњих дана, па је за тону домаћег или пелета из увоза потребно издвојити до 26 хиљада динара.

Крагујевчани се углавном одлучују за традиционални огрев током зиме и бирају дрва или угаљ.

Већина грађана набавку огрева оставља за крај лета, што ствара велике гужве на стовариштима, али и проблеме са набавком и испоруком наручених количина.

Најбоље време за куповину је почетак пролећа.

За више од 22 хиљаде потрошача у Крагујевцу, који су прикључени на систем даљинског грејања, грејна сезона почиње 15. октобра.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Маринковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *