Вода у Крагујевцу од 1. августа скупља за 20 одсто

Од 1. августа грађани Крагујевца ће воду плаћати 20 одсто скупље.

Разлог за нову цене воде је повећање трошкова производње, каже за Радио телевизију Крагујевац директор ЈКП „Водовод и канализација“, Небојша Јаковљевић.

Крагујевчани који за воду у просеку троше 1000 динара месечно од августа ће је плаћати 200 динара више.

То поскупљење које је одобрио оснивач, само је половина од потребног повећања које је крагујевачки водовод тражио.

Увећану цену воде у овом предузећу правдају чињеницом да су цене енергената, електричне енергије, хемикалија и материјала за одржавање у последње време скочиле од 40 до 80 одсто.

И поред поскупљења, цена воде у Крагујевцу је једна од најнижих у Србији, али грађани своје обавезе према Водоводу измирују врло нередовно. То у великој мери угрожава пословање предузећа.

Претходно поскупљење воде у Крагујевцу било је 2020. године када је после седам година мировања цена увећана за 35 одсто.

У Водоводу сматрају да је најновије поскупљење мање од вредности једне кутије цигарета и да не би требало да угрози стандард домаћинстава.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *