Волонтери Црвеног крста достављају намирнице старијима

У сарадњи са локалном самоуправом, градска организација Црвеног крста почела је да ради доставу намирница грађанима старијим од 65 година.

Било је 70 захтева, који се достављају позивом на број телефона Црвеног крста сваког дана, до 11 сати.

Сви волонтери имају личну картицу са ознаком Црвеног крста, потписом и печатом Градске организације, како не би дошло до злоупотреба.

Старији Крагујевчани озбиљно су схватили упозорење да треба да остану у својим кућама и двориштима, пошто су управо они изложени највећем ризику од обољевања, уколико се заразе корона вирусом.

Ових дана послати су бројни апели да млади помогну старијим грађанима у набавци намирница и другим пословима, како не би морали да се излажу опасности.

У сарадњи са локалном самоуправом, градска организација Црвеног крста почела је да ради доставу намирница грађанима старијим од 65 година.

Грађани захтеве могу доставити позивом на број телефона Црвеног крста 034 331 737, сваког дана, до 11 сати.

Сви волонтери имају своју картицу са ознаком Црвеног крста, потписом и печатом Градске организације, како не би дошло до злоупотреба.

Једна таква достава забележена је у улици Ђенерала Терзибашића број 8 где су волонтери Црвеног крста пензионеру који живи сам доставили намирнице.

Око 20-ак волонтера Црвеног крста у Крагујевцу старијим грађанима који су најугроженији, достављају топли оброк из Народне кухиње на кућну адресу.

Велики број старијих Крагујевчана се организовао тако што млађи чланови породице или комшије уместо њих долазе по оброк.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *