Волонтери удружења „После кише“ на испомоћи у ковид клиникама

Клинички центар у Крагујевцу, као установа терцијарног нивоа здравствене заштите, у ковид пандемији тесно сарађује са Управом за ванредне ситуације града Крагујевца.

Број хоспитализованих пацијената са тешком клиничком сликом се свакодневно увећава, па је помоћ волонтера запосленима који раде у ковид клиникама од великог значаја.

Према препоруци Управе за ванредне ситуације, чланови удружења „После кише“ већ неколико дана волонтирају у Клиничком центру и помажу медицинарима уносећи боце са кисеоником.

Неколико младића свакодневно долази на неку од ковид клиника Клиничког центра у Крагујевцу у раним јутарњим сатима.

Хоспитализовани пацијенти, који се лече од Ковида 19 у блоку Ц-5 на Клиници за психијатрију, Ц-4 Интерној клиници и Ц-3 Клиници за неурологију су на кисеоничној терапији.

Тешке боце у којима се налази кисеоник свакодневно се допремају на неку од клиника, а испражњене боце је свакодневно потребно заменити новим.

Волонтери удружења „После кише“ су у обављању овог посла на услузи медицинарима Клиничког центра.

Здравствени систем је пренапрегнут, медицинари раде пуном паром, а многи на послу остају даноноћно.

Број пацијената који морају да буду хоспитализовани интензивно расте и тренутно се у Клиничком центру налази 336 болесника који имају тешку клиничку слику.

Волонтери који помажу у раду дају велики допринос, јер је њихова помоћ изузетно значајна.

Боце са кисеоником који се користи као неопходна терапија у лечењу ковид пацијената се свакодневно два пута, ујутру и увече, допремају у пунктове ковид клиника.

Овај тежак физички посао волонтери Удружења „После кише“ обављају са пуно елана и свакодневно стоје на услузи медицинарима.

Хуманизам и пожртвовање људи који желе да помогну на било који начин има изузетан значај у тешком и непредвидивом времену у коме живимо.

Радно ангажовање без накнаде волонтера Удружења „После кише„ један је од најсветлијих примера хуманости у пандемији корона вируса у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.