Волонтеризам – права и одговорности

Пројекат – Волонтеризам права и одговорности – који реализује омладина Јазаса уз подршку министарства омладине и спорта, настављен је окупљањем волонтера из целе Србије на скупу одржаном у Скупштини града.

Овом приликом наглашена је подршка коју пружа држава у развоју волонтеризма кроз Националну стратегију за младе.

Документом су утврђени циљеви и принципи солидарности младих и заједничког ангажмана, док је циљ данашњег скупа био да се говори о још увек израженим потешкоћама које прате рад волонтера.

Иако министарство омладине и спорта креира и подстиче институционални оквир за унпређење положаја младих, након Закона о младима кроз најбитнији документ Националну стртегију, дефинисао је 9 стратешких циљева, међутим још увек је рад на поспешивању волонтеризма праћен потешкоћама.

Омладина ЈАЗАСА једна је од организација која доприноси унапређењу вештина младих, препознавању и вредновању волонтерског рада. Неке препреке још увек је тешко прећи.

Скуп у Крагујевцу окупио је волонтере из целе Србије. Састали су се да би утврдили како омасовити волонтерски рад.

Један од учесника скупа, декан крагујевачког Економског факултета, Петар Веселиновић овом приликом младим волонтерима указао је да примера ради, ова високообразовна установа, као и канцеларија за младе истрајно кроз бројне акције у својим микро и макро срединама буде причу о волонтеризму.

Економски факултет укључивањем 13 студената у систем демонстрација током одржавања вежби на факултету помажу младим људима да кроз користан друштвени ангажман на најбољи начин граде и личне каријере после дипломирања на факултету.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *