Пола века на терену

Свечаним пријемом, доделом плакета и захвалница, Женски кошаркашки клуб „Раднички“ обележио је пола века постојања.

За 50 година рада овај клуб забележио је много успона и падова, медаља и борби за пласмане у свим лигама.

Највећи успех клуба је, тај што је утицао на развој спорта и популаризацију женске кошарке у Крагујевцу и Србији.

Свечаности поводом јубилеја присуствовали су представници Града, Кошаркашког савеза Србије, садашњи и бивши тренери, кошаркашице, пријатељи клуба као и најбоља кошаркашица Србије, Крагујевчанка Јелена Миловановић.

Женски kошaркашки клуб Раднички основан је 1967. године уз сагласност спортског друштва Раднички.

Девојке су на терен изашле под вођством Стевана Жиловића и тренера Јована Антића.

Био је то трновит пут од дна ка зачељу како табела, тако и крагујевачке женске кошарке.

Од 1971. године почиње рад са млађим категоријама, да би у највишем степену такмичења Крагујевчанке заиграле у сезони 1975-76.

У старој СФРЈ још три пута заиграће у Првој лиги. А онда су стигле деведесете када је клуб скоро био угашен. Спасило га је троје Крагујевчана, почевши од нуле.

Данас је женски кошаркашки клуб Раднички место на коме се живахно за наранџастом лоптом јуре резултати, али и снови да се достигне слава већ признате најбоље српске кошаркашице Јелене Миловавновић.

Јубилеј је обележен уз подсећање да су за пет деценија бројне герерације некадашњих кошаркашица, данас остварених жена, мајки, утицале да женска кошарка живи, траје, игра и прославља како у граду тако и Србији.

Национални кошаркашки савез са посебним поштовањем дочекује нове нараштаје под окриље репрезентације. Пре три године са тадашњом поставом овај клуб био је првак Србије.

Свечаним пријемом у Хотелу Крагујевац обележен је значајни јубилеј. Била је то и прилика да се клуб одужи најзаслужнијим пријатељима овог спорта.

Плакете и захвалнице додељене су: Граду Крагујевцу, Кошаркашком савезу Србије, Рајку Левајцу, Љубинки Лекић, Мирославу Ранковићу, Казимиру Петровићу, Регионалном кошаркашком савезу али и Јелени Миловановић најбољој српској кошаркашици и вођи репрезентације.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *