Време протиче, за лечење малог Гаврила сакупљено само 350 хиљада евра

Шестомесечни Гаврило Ђурђевић из Крагујевца болује од тешке али излечиве болести – спиналне мишићне атрофије, болести која се манифестује губљењем мишића и респираторних органа као што су: дисање и гутање.

За лечење малог дечака је неопходно 2,5 милиона евра, а до сада је сакупљено око 350 хиљада евра.

Родитељи моле за помоћ јер беба треба да започне лечење пре него што добије 12 килограма.

Гаврило сада има 7 и по килограма.

Најједноставнији облик помоћ је слање смс поруке на број 3030 уписивањем броја 973.

Тако је у неколико наврата до сада, најбрже прикупљен новац за неколико малишана у Србији који су добили шансу за живот.

Мали Гаврило са три месеца није успео да помери ноге, руке, главу након чега су лекари дијагностиковали излечиву, али на жалост прескупу болест.

Пријатељи, суграђани, медији, музичари, једном речју људи добре воље одазивају се молбама Гаврилових родитеља да помогну да се сакупи новац за лечење детета које, поред тога што се бори са болешћу, бори се и са временом, јер лечење треба започети пре него што се достигне одређена тежина.

Неизвесност и стрепњу да ли ће прикупити новац за лечење Гаврила породица осећа свакодневно.

Прикупљање новца за лечење малог Гаврила пре извесног времена обрукала је вест да је нестала кутија са новцем намењеним за његов пут до мађарске клинике.

Недостаје много до пуне цифре.

Сакупљена свота до сада не достиже ни 400 хиљада од потребних 2,5 милиона евра.

Родитељи се надају да ће хумани грађани помоћи њиховом дечаку.

Иначе, у претходних годину дана Софија, Аника, Лана, Оливер и Миња успели су захваљујући целој Србији да стигну на лечење и добију најскупљи лек на свету који сузбија ову тешку болест.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *