Вртићи у Крагујевцу, за сада под контролом

У Предшколским установама „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“, последњих дана, мањи је број деце.

Већина родитеља, због тренутне епидемиолошке ситуације, брине и одустаје од одвођења деце у вртић.

У обе предшколске установе, до сада, није забележен ниједан случај обољевања деце Ковидом 19.

С обзиром на то да епидемиолошка ситуација последњих недеља није повољна у Србији, многи родитељи одлучили су да своје малишане од јасленог до предшколског узраста не воде у вртић.

Број деце је знатно смањен, поготову од тренутка када су сазнали да је повећан број најмлађих који су заражени корона вирусом.

Крагујевачке Предшколске установе „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“ предузимају све неопходне мере заштите и оно што је најбитније за сада у обдаништима нема ниједног оболелог детета од новог вируса.

У Предшколској установи „Ђурђевдан“, број деце која долазе последњих дана мањи је за више од трећине.

Иако предузимају све неопходне мере заштите, оболела је једна васпитачица која се тренутно налази у самоизолацији и добро се осећа.

Запослени у Предшколским установама „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“, обављају посао у складу са важећим прописима и превентивним мерама заштите.

Сходно томе, деца која долазе у вртић, не бораве у просторијама у којима су радиле васпитачице позитивне на Ковид 19, иако су те просторије дезинфиковане.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *