Вучевић, Орлић и Дачић осудили покушај насилног заузимања Скупштине града Београда

Председник СНС Милош Вучевић саопштио је да се Србија вечерас поново суочила са рушилачким демонстрацијама у којима су они који годинама прете како ће већину својих суграђана “јурити по улици“, и које не занима демократија, а још мање Србија, напали један од симбола демократије – здање Скупштине Београда.

“Они који годинама прете како ће већину својих суграђана ‘јурити по улици’, како ће ‘откидати главе’ и како ће своје политичке противнике ‘умотавати у катран и перје’, сада су одлучили да нападну симбол српске престонице и један од симбола демократије – здање Скупштине Београда“, поручио је Вучевић.

Он је нагласио да је овај вандалски рецепт већ је опробан.

Орлић: Насилници су кренули у уништавање институција

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Владимир Орлић изјавио је вечерас да су највећи насилници и уништитељи из бившег режима кренули у уништавање институција, покушавајући да Србију увуку у сукоб и несрећу.

„Највећи насилници и дивљаци, уништитељи и кабадахије из бившег режима под командом тајкуна и лопова, вечерас су кренули у свој мрачни пир – уништавања институција и покушаја да целу Србију увуку у сукоб и несрећу“, истакао је Орлић, наводи се у саопштењу Српске напредне странке.

Према његовим речима, дивљачко демолирање Скупштине града и покушаји да зграду запале, уз отворене позиве на линч и употребу експлозива „финални су стадијум безумља разуларене банде која би да се дочепа власти по цену туђих глава“.

Дачић: Насиље је једини програм опозиције

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић осудио је вечерас покушај насилног заузимања Скупштине града Београда.

„Социјалистичка партија Србије и ја лично, као њен председник, најоштрије осуђујемо покушај насилног заузимања Скупштине града Београда“, истакао је Дачић.

Он је оценио да је то још једна потврда онога о чему је говорио у предизборној кампањи, да је насиље једини програм опозиције, јер, како је навео, знају да не могу добити поверење народа, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *