Вучић: Грађани не треба да брину, никаква револуција није у току

Присталице коалиције „Србија против насиља“ (СПН) који протестују вечерас на позив представника коалиције направили су прстен око зграде Скупштине града Београда и покушавају да пробију унутра.

Испред улаза дошло је до гурања, а поломљена су и стакла од улазних врата.

После говора Мирослава Алексића који је позвао окупљене да окруже зграду скупштине града лидери опозиције су дошли до скупштине града, где су наишли на закључана врата која су покушали да провале.

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да представници и присталице коалиције Србија против насиља покушавају насилно да заузму Скупштину града Београда и поручио грађанима да не брину, јер се никаква револуција не дешава.

„Желим да вам кажем да не бринете, грађани Србије. Иако су сцене драматичне, јер ми волимо своју земљу, волимо свој град, нисмо навикли на то да нам неко ломи прозоре, да нам неко руши нашу кућу. Да не бринете, зато што никаква револуција није у току“, рекао је Вучић у обраћању грађанима из Председништва Србије.

Истакао је да им ништа од тога неће поћи за руком.

„А да се ми трудимо да благом реакцијом, мирном реакцијом не повредимо некога од случајних демонстраната“, рекао је Вучић.

Он је навео да се вечерас, на скупу који је помпезно најављиван као највећи, скупило укупно 2.490 људи, заједно са онима који у овом тренутку покушавају да провале у Скупштину града, а којих је око 1.195 људи.

„Неки су показали своје лице и показали да им је насиље једини начин борбе против својих политичких противника. Данима смо на то указивали. Данима смо говорили да се за то спремају, јер знају да народ не жели за њих да гласа, јер знају да никада неће моћи да добију народно поверење. И данима смо упозоравали и инострани фактор, шта је то што се дешава.

Ипак, истиче, многи су се правили наивни и нису желели ни да чују, ни да виде шта је то што се догађа.

„Хвала оним страним службама које су јасно ставиле до знања да знају шта се припрема и обавештавале и давале све податке и нашим обавештајним службама које су правовремено реаговале и тачно знале шта је то што насилници и силеџије планирају. Они који су се заклињали у борбу против насиља само су још један пут потврдили да су праве силеџије и насилници, да би да руше наше градове, места, села, куће, нашу државу пре свега. Нећемо им дати да сруше нашу државу“, поручио је Вучић.

ИЗВОР: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *