Вучић: Фабрика Аунде у Лесковцу правиће пресвлаке за седишта и за крагујевачки Фијат

Председник Александар Вучић изјавио је данас на свечаном отварању фабрике италијанске компаније Аунде у Лесковцу да ће та фабрика производити навлаке аутомобилска седишта и за крагујевачки Фијат и најавио да ће се 31. октобра састати са представницима још једне познате италијанске компаније која планира велику инвестицију у Нишу.

„Аунде ће правити пресвлаке и за фабрику Фијат у Крагујевцу“, рекао је Вучић и навео да су у Лесковцу већ запослили 380 људи и да ће укупно у том граду запослити 560 радника.

Компанија „Аунде Италија“ је потписала дугорочни споразум са произвођачем „Стеллантис“, а који ће реализовати „Аунде Србија“, у вези сарадње на значајним пројектима: Фиат Панда, Фиат 600, Алфа Кид за 100 одсто производњу навлака.

Вучић је говорећи о великој инвестицији у Нишу, казао да још је може да открије о којој италијанској компанији је реч.

Додао је да ће и амбасадор Италије Лука Гори заједно са бордом директора једне веома познате италијанске компаније доћи код њега на састанак у Београду, који је планиран за 31. октобра.

Тада ћемо обавестити јавност, додао је Вучић.

Вучић је најавио да би компанија Аунде, уколико буде заинтересована, могла да отвори још неки погон на југу.

„Рекао сам им, ако планирају, да имамо стари погон Јумка у Врању или негде друге на југу Србије и да ће имати подршку државе Србије, како бисмо запослили људе“, рекао је Вучић.

ИЗВОР: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *