Вучић: Избори су органзовани правно перфектно, тамо се нико није заразио

Председник Србије Александар Вучић у вечерашњој емисији „Интервју“ на програму РТС-а рекао је да је највеће жариште инфекције вирусом Ковид 19 сам Београд са 82,5 % од укупног број заражених.

То је допринело одлукама да се затворе ноћни клубови, да се ограничи рад кафића, као и да се затворе студентски домови у Београду.

Такође је нагласио да од понедељка инспекције почињу да кажњавају грађане који се возе градским превозом или бораве у затвореним просторијама без маске.

Јавна окупљања у затвореном простору, од сутра се ограничавају на 100 људи а на отвореном на 500. У случају да ни ове мере не дају резултате биће пооштрене у зависности од епидемиолошке ситуације.

Како би здравствени систем испунио задатак, поново су отворене Ковид болнице и тренутно има довољно капацитета и респиратора, међутим уколико се стање погорша председник Вучић преузима на себе одговорност да се толико пооштре мере у борби против корона вируса да је могуће и да Београд буде потпуно затворен.

Вучић је одбацио вечерас тврдње да су избори утицали на повећање броја заражених од короне и нагласио је да су избори били организовани и правно перфектно, а и када је у питању сигурност уз све мере заштите и да на њима ни технички нико није могао да се зарази.

У Нови Пазар ће сутра бити послато још десет респиратора, тако да ће тај град имати укупно 23 респиратора, што ће донети додатну сигурност за Пазарце, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић гостујући на РТС-у.

Такође је додао, да се за тестове дневно издваја и милион евра, док се у Србији на дневном нивоу тестира око 9 000 људи, што је највећи број тестираних у региону.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *