Вучић: Наишли смо на разумевање

Александар Вучић је новинаре у Москви, након састанка са Путином, упознао са разговором, иако о конкретним детаљима није могао да прича.

Изјавио је да је руског председника упознао до најситнијих детаља о комплетној ситуацији на Косову, о томе шта велики светски играчи желе, каква је улога Русије и какву подршку Србија очекује.

„Наишли смо на разумевање, на искрени и пријатељски став Путина и Русије према српском народу и Србији“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да Путин засигурно долази у Србију, а да ће датум његовог доласка бити познат за две до три недеље.

Каже да је Путин тражио од сарадника да му одреде датум посете Србији.

Председник је прецизирао да је у разговору са Путином најмање 45 до 50 минута тема била Косово и Метохија и да га је детаљно и темељно упознао са ситуацијом.

Захвалио је руском председнику на подршци коју пружа српском народу.

Председник Србије је рекао да је са Путином разговарао о свим важним регионалним темама, Републици Српској, БиХ, референдуму у Македонији.

„Не постоји важна регионална тема које се нисмо дотакли и не само дотакли, већ детаљно анализирали. У складу са тим, очекујем да посета председника Путина донесе много конкретних економских резултата, да одмах доведе до убрзаног раста наше трговинске размене“, истакао је председник Вучић.

Извор: РТС

Фото: Архива

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *