Вучић: Најбоље време за Крагујевац тек долази

Председник Србије Александар Вучић се, приликом обиласка  фабрике Сименс, осврнуо на бројна капитална улагања у Крагујевцу која ће бити реализована у наредном периоду.

Универзитетски клинички центар биће у потпуности реконструисан попут здравствених установа у Београду, Нишу и Новом Саду, планирана је изградња новог стадиона „Чика Дача„ а настављају се радови на изградњи Центара изврсности.

Крагујевчани могу да очекују потпуну реконструкцију водоводне и канализационе мреже, али и здравију животну средину због увођења система даљинског грејања на гас.

Радови на изградњи Центара изврсности, где ће бити смештена и Банка матичних ћелија, касне због пандемије  корона вируса, али и због тога што је један од извођача радова одбијен од стране Европске  инвестиционе банке, објаснио је председник Србије.

За реконструкцију Универзитетског клиничког центра који би требало да буде попут модерних центара у Београду, Нишу и Новом Саду, само за грађевинске радове биће издвојено 35 милона евра, док ће за комплетну инвестицију држава обезбедити између 45–50 милиона евра.

Крагујевац је спортски град, а бројни Крагујевчани који воле спорт са нестрпљењем очекују изградњу новог градског стадиона.

У Крагујевац ће бити уложено највише новца у Србији.

У наредном периоду биће потпуно реконстриусана канализациона мрежа, решиће се проблем Застава оружја и радити интензивно на Северној обилазници, али и на очувању животне средине.

Најбоље време за Шумадију и Крагујевац тек долази, најавио је председник Србије Александар Вучић који је истакао да ће грађани Крагујевца бенефите капиталних улагања спознати у наредном периоду и да ће управо те инвестиције учинити „срце“ Шумадије потпуно другачијим и бољим местом за живот.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *