Вучић: Пре краја године план за додатно повећање плата, биће свакако двоцифрено

Председник Александар Вучић најавио је данас да ће пре краја године бити донет нови план – за додатно повећање плата у јавном сектору, које ће свакако бити двоцифрено.

„У наредних месец или месеци и по дана, пре краја године, изаћи ћемо са новим планом за следећу годину, када ће људи знати колика ће повећања плата бити у јавном сектору.

Свакако ће бити двоцифрено“, истакао је Вучић.

Ми ћемо видети и постарати се да то буде и нешто више од онога што смо планирали, додао је он.

Вучић је рекао да ће план бити представљен у наредних месец или месец и по дана, а пре краја године.

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је добро да се у 31 од 34 поглавља види напредак и да је важно да Србија иде напред на европском путу, али да у исто време сачува своје националне интересе.

„Мислим да је важно да се у 31 од 34 поглавља примећује напредак.

Важно је због наше демократије да се види посебан помак у медијској сфери и то је битно и због бројних неистина које су изношене у претходном периоду“, рекао је председник за ТВ Прва коментаришући годишњи извештај Европске комисије.

Председник је додао да је потребно још много тога да се уради.

„Постоје и препреке, тешкоће, оне се најчешће везују за Косово и Метохију и то сте могли да видите у извештају“, рекао је Вучић.

На питање да ли је задовољан извештајем, Вучић је рекао да је важно направити напредак, али да је за њега најбитнији и најважнији економски напредак и економски показатељ.

„Свакако напредак постоји.

Важно је да се види помак, али за мене су много важни економски показатељи да будем сасвим отворен и зато сам радостан због ових вести о смањивању стопа инфлације на 8,5 одсто већ за октобар месец.

То су велике ствари, што значи да покушамо да на седам одсто спустимо до пре краја године“, рекао је Вучић.

Он је додао да су му се многи смејали када је држава изашла са мерама али да је задовољан јер људи сада могу куповати јефтиније производе.

„Људи су могли да купују и јефтиније производе и на пијаци.

Данас су ствари значајно јефтиније“, закључио је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да 147 болница, домова здравља и клиничких центара, колико је подигнуто током периода од када је СНС дошао на власт, наспрам нула – колико је изградио претходни режим, најбоље показује ко брине о народу Србије.

„Ја сам Александар Вучић, ја сам неко ко је одговоран за много тога што још нисмо урадили и који верује да ће помоћи својом снагом и енергијом огромној снази и енергији наших људи који су ову земљу променили у претходних 11 година.

И поносан сам на све што смо заједно урадили“, рекао је Вучић за ТВ Прва одговарајући на питање да ли би подржао листу СНС-а и рекао да је он неко ко стоји иза добрих резултата остварених у претходном периоду.

Председник је рекао да жели да људи погледају резултате рационално.

„Ако то није, најбоља слика и прилика или нешто што најбоље показује људима ко брине о њима, ко брине о обичном човеку о њиховим проблемима, онда не знам шта јесте“, оценио је Вучић.

Вучић је рекао да „прљава кампања“ која се у овом тренутку води против њега, а укључује увреде на рачун његове породице, служи за то да га „избаце из колосека и да у реакцији направи политичке грешке“.

„Нема ништа прљаво ни код моје мајке, ни код мог оца, а понајмање код шестогодишњег дечака. То што раде има двоструку сврху – прво да мене и породицу избаце из колосека, јер није лако човеку да то трпи иако ја кажем све је у реду, друго рачунају да ће то да доведе до политичких грешака које бих могао да направим услед реакција на све то што они раде“, рекао је председник.

Председник је рекао да наводи да се „неко одјавио са његове адресе нису тачни“ и да ће премијерка сутра изнети доказе о томе.

„Кажу да се неко одјавио са моје адресе – па није се нико одјавио, све је лаж.

Све што кажу је лаж како би рекли погледај, овај нема ни своје дете, нема ни свог оца, идемо да рушимо државу по сваку цену да нас нико више ништа не пита, а неки други ће од неких људи извуку оно што им је потребно, као корисне идиоте, да би они могли да се врате на власт и поново пљачкају ову земљу“, рекао је председник.

Што се тиче самих избора, председник истиче да је рекао да је важно да сви изађу са својим плановима и програмима, са оним што ће да ураде, али да то не буде засновано на бесмислицама.
„Као што је да ја кажем биће плата 3.000 евра, па не могу то да кажем.

Морам да кажем истину. Не можете да кажете, поделићемо вам 1.000 евра чим се избори заврше, а онда кажете ми смо то урадили да би Тадић победио на изборима. Можете, али људи неће у то да поверују“, рекао је председник.

Људи морају да виде референце, додао је, како би знали да неко говори истину.

„Ја када изађем овде и када кажем да ће плате бити повећане за 11, 12, 13 или 14 одсто и ви – не волели ме или волели, сви знате да ће то тако да буде. Макар никад не гласали за мене, и шта год мислили, све најгоре, сви знате да ће тако да буде. А њима не верују чак ни они који гласају за њих“, рекао је председник.

Вучић је нагласио да је на предстојећим изборима уз листу Србија не сме да стане, где има више политичких странака.

„Поносан сам на странку чији сам члан, али ова листа је нешто много више од тога. То је читав народни покрет који жели да сачува пристојну, нормалну и успешну Србију. Који не сме да дозволи да Србија стане“, поручио је Вучић.

Говорећи о нападима на своју породицу, он је рекао да се у Србији то никада раније није догађало и да верује да ће људи у Србији то видети.

„Није проблем када разговарамо о криминалу и корупцији, па да видимо ко је узео новац и ко има рачуне у иностранству.

То је све у реду, али какве везе имају деца и родитељи са тим. Нама њихова деца и родитељи не сметају, ми ћемо да се боримо за њих.

Само што ћемо се борити истином, а не оним што није никаква кампања, већ бруталне увреде и неистине“, рекао је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *