Вучић: Резолуција ће жртвама ставити жиг на чело

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас на панел дискусији у седишту УН у Њујорку, на којој су говориле жртве и сведоци рата у БиХ, да они сведоче о томе шта се догодило пре 30 година и да истина није једнострана и да никада није ни била, као и да ће им усвајањем нацрта резолуције о Сребреници бити стављен жиг на чело као да су део геноцидног народа.

Вучић је позвао све чланице Генералне скупштине УН да не усвоје нацрт резолуције о Сребреници.
„Дубоко сам дирнут сведочењима свих Срба који су дошли овде да сведоче о ономе кроз шта су прошли пре 30 година“, рекао је Вучић на панелу на тему „Ми говоримо, јер они не могу – гласови које треба чути“, који је организовала Стална мисија Србије при УН.

Он је нагласио да истина није никад једнострана и да су жртве то управо и потврдиле уочи дана могућег усвајања нацрта Резолуције о геноциду у Сребреници.

Вучић је истакао да се свако од тих људи који су говорили на панелу осврнуо на резолуцију.
Нагласио је да ти људи нису политичари, већ обични људи и да ће се сви они осећати веома лоше ако буде донета резолуција, јер су они сви жртве, а на чело ће им бити стављен жиг као да су део геоноцидног народа.

„Србија никада није ћутала, ми нисмо ћутали о страшним догађајима у Сребреници, ми смо хапсили, приводили и изручивали свакога ко је био индивидуално одговоран за ужасне злочине који су се догодили у Сребреници“, истакао је Вучић.

ИЗВОР: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *