ССП: Хитно решавање проблема у систему образовања

Странка слободе и правде залаже се за хитну промену постојећег стања у образовном систему.

Као један од највећих проблема са којима су суочени запослени у просвети у ССП-у наводе насиље.

У Странци слободе и правде сматрају да је насиље над просветним радницима које је, како наводе, све присутније у школама, последица актуелне климе у друштву, коју одликују тензије, поделе и недостатак толеранције. То се, кажу у овој странци, рефлектује на младе који седе у школским клупама и чија међусобна комуникација, због неадекватних узора, не приличи њиховом узрасту.

У овој странци позитивно оцењују најављене измене Кривичног закона, односно увођење посебног кривичног дела којим ће се санкционисати напад на запослене у образовању.

Иако изражавају одређену дозу сумње јер је Влада Србије прихватила те измене у тренутку кампање за предстојеће локалне изборе, сматрају да је то добар потез, јер запослени у просвети морају да буду заштићени.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *