Вучић са Манчом о погоршању ситуације српске заједнице на КиМ

Председник Србије Александар Вучић данас је у разговору са командантом команде здружених снага НАТО у Напуљу, адмиралом Стјуартом Манчом, изразио озбиљну забринутост због драстичног погоршања већ тешке ситуације српске заједнице на КиМ.

Он је рекао да Србија очекује од КФОР-а да задржи неутралну позицију и да проактивно делује у цилју спречавања било каквог нарушавања безбедносне ситуације на терену.

Вучић је на Инстаграму саопштио да је имао „добар и отворен разговор“ са адмиралом Манчом, у коме су разменили мишљења о актуелној безбедносној ситуацији у регионима Западног Балкана и Блиског истока.

„Изразио сам озбиљну забринутост због драстичног погоршања већ тешке ситуације српске заједнице на КиМ и поновио да Србија подржава ангажовање КФОР у стриктном, потпуном и непристрасном спровођењу мандата на основу Резолуције СБ УН 1244, као и да очекујемо да КФОР задржи статусно неутралну позицију и да проактивно делује у цилју спречавања било каквог нарушавања безбедносне ситуације на терену“, написао је Вучић на Инстаграм налогу „buducnostsrbijeav“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *