Вучић: Следеће године акценат на образовању и здравству

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће следеће године посебна пажња бити усмерена на две области – образовање, које обухвата науку и школство, и здравство.

„Уложићемо много више новца и вероватно ћемо много тога да мењамо, то се неће односити на повећање прихода, мада ће бити и тога и то значајније у односу на друге секторе. Радићемо на улагање у дуално образовање које се показало као предност“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Он је истакао и да ће гледати да се у Србију доведу најеминентнији европски универзитети, како би се спречило да млади одлазе на универзитете за које мисле да су бољи него у Србији.

„Део тих универзитета ћемо у наредне две године довести у Београд, тиме ћемо додатно појачати наше универзитете који ће тако онда да напредују и расту. Средства за то обезбедићемо већ у првих 6,7 месеци кроз ребаланс“, рекао је Вучић.

Истакао је да ће се улагати у људе у здравству и да ће сви добити посао.

„Морамо да покажемо бригу за људе, не да улажемо само у зидове, већ да се унутар попуне и да се ту налазе мамографи и опрема“, рекао је председник.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *