Сви ансамбли Абрашевића наступили на завршном годишњем концерту

Центар за неговање традиционалне културе Абрашевић организовао је традиционални годишњи концерт на коме су наступиле све категорије фолклорних ансамбала.

Гости концерта били су ученици балетске школе „Луј Давичо“.

Током ове године Центар за неговање традиционалне културе Абрашевић организовао је велики број културних дешавања од којих су најбројнији били концерти фолклорних ансамбала.

Годишњи концерт који се организује пред крај године је прилика да најмлађи чланови прикажу шта су научили у текућој години, али и да Први извођачки ансамбл изведе свој богат репертоар.

Публици су се представиле млађе селекције Абрашевића и балетска школа Луј Давичо, као и Први извођачки ансамбл и секција ветерана.

Љубитељи традиционалних песама и игара имали су прилику да уживају и у музици у извођењу Великог народног оркестра Абрашевића.

У оквиру завршног годишњег концерта традиционално су додељене и награде, за најбољег играча и Златни грб, награда која се додељује радницима за минули рад у Абрашевићу за постигнуте успехе и све оно чиме су допринели да млађе генерације наставе дугу традицију.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *