Вучић: Трамваји који данас одлазе за Минхен су понос српске индустрије

Трамваји који из Шумадије данас одлазе за Минхен су понос српске индустрије, рекао је председник  Александар Вућић после посете компаније Сименс мобилити.

Он је додао да се српско немачка привредна сарадња одвија се веома успешно, а немачке компаније запошљавају у Србији више од 71 хиљаде радника.

У наредном периоду, планиране су значајне инвестиције како би се обезбедили што бољи услови за пословање савремног индустријског парка.

Вучић је најавио изградњу потпуно нове пруге која ће корисити само за тестирање Сименса  дужине 1,4 километра, и у коју ће бити уложено 20 милиона евра.

Други важан пројекат је наставак повезивања идустријског парка Мајнд, Сименс са Коридором 10 уз изградњу пруге Собовица, Лужнице, Баточина.

Одговарајући на питања новинара Радио Телевизије Крагујевац, председник Александар Вучић је рекао да се у наредном периоду за реконструкцију Универзитетског клиничког центра планира од 35 до 50 милиона евра.

Вучић је подсетио да је особље ове здравствене установе на челу са доктором Слободаном Милисављевићем поднело велики терет у сузбијању корона вируса и у Крагуејвцу и Новом Пазару и да је крагујевачка медицинска установа заслужила обнову.

Вучић је додао да се очекује изградња новог фудбалског стадиона у Крагујевцу, затим пруге за индустријски парк, и највероватније 4 годишњи пројекат замене кишне, фекалне канализације и измештање Енергетике из центра града.

Кишна и фекална канализација после 70 година биће рађена на територији целог града и приграда.

Центар за матичне ћелије једини је пројекат који касни, рекао је Вучић и додао да је су разлози ситуација са короном и процедуре око извођача радова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *