Вучић у Русији, сутра са Путином

Председник Републике Србије Александар Вучић допутовао је у посету Русији, током које ће се састати са руским председником Владимиром Путином.

Том приликом два председника присуствоваће потписивању више билатералних споразума.

Споразуми ће, између осталих, бити потписани са руским „Гаспромом“, као и о сарадњи у пољопривреди, иновацијама, технологији.

Кремљ је саопштио да ће двојица председника разговарати сутра о питањима која се односе на руско-српско стратешко партнерство у области политике, трговине, економије, културе и хуманитарног рада, као и о светским и регионалним питањима.

Такође, разговараће се и о снабдевању руским гасом, „Турском току“, аранжманима за панчевачку „Азотару“ и МСК из Кикинде.

Председник Вучић имаће и одвојене сусрете са председницом Савета Федерације Валентином Матвијенком и потпредседником Владе Руске Федерације Дмитријем Рогозином.

Планом посете предвиђено је да председник Вучић одржи предавање на Московском државном институту за међународне односе Министарства спољних послова Руске Федерације (МГИМО) на тему „Србија, чувар независности и суверенитета – важност самосталног одлучивања у савременом свету“.

Председник Вучић постхумно ће доделити орден Виталију Чуркину, који ће бити уручен супрузи Ирини Чуркин.

На дан Светог Николе, председник Вучић обићи ће храм Петра и Павла, а предвиђен је и обилазак музеја и Дома ансамбла Александров, као и полагање венца настрадалим члановима овог ансамбла.

Председник Републике Србије Александар Вучић посету ће завршити обиласком Научно-технолошког парка Сколков, након којег ће присуствовати презентацији авиона типа Сухој.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *