Вучић: Успела мера, биће 1,1 милион деце пријављено за помоћ

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је задовољан, јер се повећава број пензионера који се пријављујују за пензионерске картице, као и зато што је више од пола милиона деце већ пријављено за једнократну новчану помоћ.

„Очекујемо да има милион и сто хиљада деце од рођења до 16 године који ће се сви пријавити, што значи да је мера добра и да је била потребна и да смо по том питању погодили“, рекао је Вучић новинарима у Атини.

Он је додао да је једнократна новчана помоћ од 10.000 динара добра и потребна и мајкама и самохраним очевима и хранитељима и старатељима и да је та мера успела.

Такође, Председник Србије Александар Вучић рекао је да је добра вест да су председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен и председник Европског савета Шарл Мишел јасно нагласили да је енергетска ситуација у Европи много боља, али да је забринут за раст цене нафте.

„Ако настави овако да расте још две или три недеље, онда оде маст у пропаст.

Али, верујем да су магацини по Европи попуњени и да ће то значити да струја не иде прескупо на тржишту, као ни гас, што је увек добро и за нашу земљу и за спуштање и смањење инфлације.

У сваком случају, то су добре вести“, рекао је данас председник у обраћању медијима поводом јучерашњег неформалног састанка лидера земаља Западног Балкана.

Председник је рекао да је неизвесно каква ће ситуација бити са нафтом и у том смислу нагласио да данас предстоји и Самит групе земаља коју чине Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужноафричка Република (БРИКС).

„Па ћемо да видимо, мислим да ће уколико донесу одуку о ширењу БРИКС-а она бити историјска.

Нисам сигуран да ће моћи да је донесу данас.

У том случају они постају после много деценија глобални играч који покушава да направи алтернативу колективном западу.

Та геополитичка игра биће све занимљивија“, оценио је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *