Вучић: Верујем да ће БДП расти више од 3,5 одсто

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да верује да ће стопа раста БДП-а ове године бити преко 3,5 одсто.

Гостујући на РТС-у, Вучић је навео да је Европска банка за обнову и развој дала процену о расту од 3,5 одсто док су сви остали смањили.

„Ми верујемо да ћемо имати преко 3,5 одсто. да се НИС брже и боље припремио за ремонт и да су га боље урадили него што су га урадили имали би и виши.

Тек 27. маја очекујемо пуштање бензина. Дизел је у реду. Наша стопа раста би била много већа од 3,7 и 3,8, а овако се ми надамо на крај године, да ће бити 3,7 или 3,8 одсто, а у првом кварталу била је 4,6. А то нам доноси веће плате и пензије“, рекао је Вучић.

Он је поновио да имамо 550.000 више запослених људи него што смо их имали пре 12 година, а да због природног прираштаја и миграција, имамо 400.000 људи мање него 2017.

„И даље имамо ужасно низак природни прираштај од 1,65, а потреба нам је 2,1 за просту репродукцију. Дакле, када то сагледате, онда видите фантастичну разлику у резултатима. 550.000 више њих има посао него што имало пре. Већ тиме расте све друго, тиме расте цела привреда, тиме расте плате, тиме расте пензија, тиме расте све.

Неодговорним односом, неодговорним понашањем, лако ћемо се вратити у много горе стање“, поручио је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *